VEDLIGEHOLDELSE af produkter

ALMINDELIG DAGLIG RENGØRING

Jævnlig rengøring og vedligeholdelse af møbler i tekstil er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende samt forlænge dets levetid.

For almindelig rengøring anbefaler vi, at man hver uge støvsuger sine polstrede møbler med en blød børste ved halv kraft. Herudover kan man aftørre møblet med en ren, fugtig klud for at fjerne eventuelle pletter. Støv og snavs kan over tid få møbelstoffet til at ændre farve og fremme slid. Det medvirker desuden til et dårligt indeklima. Det er derfor vigtigt at vedligeholde og rengøre sine polstrede møbler jævnligt.For at undgå skjolder på mikrofibrene i møbelstoffet anbefales det at tørre stoffet med en føntørrer eller lufttørrer efter endt rengøring. Det er vigtigt, at møbelstoffet er helt tørt inden møblet igen tages i brug.

Vi anbefaler også, at man så vidt som muligt undgår at placere møblerne i direkte sollys og tæt ved varmekilder som radiatorer eller brændeovne.

Bemærk: Ruskind må kun rengøres med en støvsuger og ikke med vand eller sæbespåner. Ruskind må ikke få læderfedt.

VÆLG DE RETTE SÆBESPÅNER
For en stor del af vores møbler anbefaler vi sæbespåner som det eneste rengøringsmiddel, hvis en mere gennemgribende rengøring er nødvendig. For at få det bedste resultat, bør sæbespånerne anvendes i vand, der først er kogt og siden nedkølet til stuetemperatur. I den forbindelse er det vigtigt at anvende de rette sæbespåner. Mange producenter af sæbespåner tilføjer kemiske tilsætningsstoffer, tag derfor følgende forholdsregler, når du køber sæbespåner.⁃ Brug hvide/naturlige sæbespåner, aldrig brun sæbespåner
⁃ Brug aldrig sæbespåner, der indeholder blegemiddel eller glycerin
⁃ Brug aldrig sæbespåner, der indeholder parfume

Er du i tvivl, så vælg hvide økologiske sæbespåner, som er allergitestede

Kontakt butikken hvis du er i tvivl om korrekt rengøring eller efterbehandling af netop din sofa eller seng.

ALMEN VIDEN
Er det et hjem med stor trafik af gæster, børn, hunde, katte osv., vil både skum og betræk slides hurtigere, end i hjem hvor møblerne kun bruges 1 - 2 gange om ugen. Når vi sidder i møblerne, kommer kroppen i tæt kontakt med betrækket og dermed kan sved påvirke kunstig læder og stof. Sørg derfor altid for en grundig rengøring af polstermøblerne. Undgå at spilde på betrækket, da selv små mængder fedt kan starte en nedbrydningsproces. Vær opmærksom på, at alle møbler påvirkes af sollys og selv det mest farveægte polster falmer. Beskyt derfor altid møblerne mod direkte sollys. Også påklædningen påvirker sliddet på møbelbetrækket. Specielt groftvævet cowboystof, der også kan give farveafsmitning, ligesom metalnitter på tøjet kan slide på møblet. Langt de fleste nye møbler vil afgive noget lugt. Dette er helt normalt og er ikke sundhedsskadeligt, og vil være noget der aftager, i takt med at møblet anvendes.